Energetische Energie

We kennen verschillende soorten energetische energie die door ons aardoppervlak heen lopen. Welke soorten zijn dat?  Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet.

De Ontdekking van Leylijnen

In 1921 ontdekte de Britse amateur-archeoloog, Alfred Watkins in Herefordshire, dat bepaalde paden rechte verbindingen door het landschap vormen. Wanneer hij dit bekeek op een kaart zag hij dat sommige belangrijke plaatsen op één lijn liggen. Hierdoor kreeg hij het inzicht dat er overal lijnen door het landschap lopen die allerlei punten met elkaar verbinden. Denk hierbij aan hunebedden, grafheuvels, heilige bomen, kloosters, kerken en andere heiligdommen. Tijdens zijn onderzoek naar deze lijnen kwam hij veel plaatsen tegen met het begrip ‘ley’ erin, wat volgens hem ‘bescherming’ of ‘luwte’ betekent.

Gedeelte van een leylijnen kaart Nederland
Leylijnenkaart van Noord Nederland

Diverse soorten leylijnen die we kennen vanuit onderzoek en literatuur zijn:

  • Belgische Leylijnen, Wéris, België .
  • Drie Lijkwegen, Hilversum, Nederland.
  • De York Minster-Ley, York, Engeland.
  • Zonsopgangoriëntatie, Stonehenge, Wiltshire, Engeland.
  • Lijn van koningen, Argyllshire, Schotland

Leylijnen zijn onder te verdelen in drie sterktes:

  • Zwak - Niet of nauwelijks voelbaar voor de mens.
  • Sterk - Redelijk voelbaar voor de mens.
  • Zeer sterk - Zeer goed voelbaar voor de mens.

Leylijnen vormen een gigantisch netwerk van lijnen die door de hele aarde heen lopen. Plaatsen waar zeer sterke leylijnen aanwezig zijn, kun je herkennen aan de krachtige waarnemingen van energie. De Domkerk in Utrecht is daar een mooi voorbeeld van. Deze energie kan voor mensen zowel sereen als beklemmend worden ervaren. Een sterke aanwezigheid van deze energie ontstaat vaak bij een kruispunt waar diverse leylijnen samen komen. Bij de Domkerk in Utrecht komen wel dertien lijnen bij elkaar en is hiermee gelijk het grootste kruispunt in Nederland.

De Werking van Wateraders

Wateraders zijn eigenlijk aquifers. Een aquifer is een laag in de bodem die in staat is om een groot volume grondwater te transporteren. Zie het als een ondergrondse rivier. 

Voorbeeld van een Aquifer

Klachten van aquifers in de omgeving zijn te herkennen aan een onrustig, chaotisch en kouwelijke omgevingssfeer. Dit wordt veroorzaakt doordat zowel wijzelf als het stromende grondwater over ijzer beschikken. Dit in combinatie met het magnetische veld van de aarde zorgt voor de herkenbare onrustige, chaotische en kouwelijke omgevingssfeer. 

Door de uitwerking van een aquifer is deze mede te onderschrijven als een energetische energie. 

Aardstralen zijn een Mystiek Fenomeen

Het bestaan van aardstralen is nog steeds niet door de wetenschap aangetoond. Dit in tegenstelling tot de leylijnen en wateraders. Wat wel bekend is over aardstralen is, dat ze als een mystiek krachtveld de aarde bedekt. Bij een sterke aanwezigheid zouden aardstralen een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van mensen, dieren, planten en bomen.

Wat aardstralen nu precies zijn weet niemand nog. Het bestaan van aardstralen geloven wij in mate. Het oplossen van de problemen die door aardstralen kunnen ontstaan is lastig. Mede doordat de oorsprong van aardstralen niet bekend is en we niet weten waaruit deze bestaan. Hierdoor zijn de klachten die daar mogelijk uit ontstaan moeilijk te herleiden.