Psycho- Energetische Therapie

Psycho- Energetische Therapie is bedoeld voor iedereen die zichzelf intuïtief, energetisch en spiritueel beter wil begrijpen en ontwikkelen. Het is geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen. In het begeleidingstraject is er aandacht voor inzichten in het leren omgaan met energetische energie, als het managen van de eigen energie. De begeleiding bied ik aan in een combinatie van praktijkconsulten en wandelingen in een natuurlijke bosrijke omgeving. Ik kies bewust voor deze manier van begeleiden vanwege de positieve resultaten die een bosrijke omgeving op de fysieke als mentale gesteldheid heeft. 

Voorafgaande aan iedere sessie evalueer ik altijd de vorige sessie samen met jou. Op basis van deze informatie monitor ik de progressie van het begeleidingstraject. De sessies vinden altijd tweewekelijks plaats op een vaste dag en tijd. Zo wordt er een goede structuur aangeboden ter bevordering van een effectieve en ontspannen informatieverwerking. 

De begeleidingstrajecten zijn korte trajecten die bestaan uit 4 tot maximaal 10 sessies per traject. Elk begeleidingstraject wordt afgerond met een traject evaluatie. Vanuit deze traject evaluatie wordt er samen gekeken of het begeleidingstraject kan worden afgrond of dat er nog ondersteunde vervolg begeleiding noodzakelijk is. Ondersteunende vervolg begeleiding kan worden aangeboden op basis van telefonische, video en of persoonlijke consulten.

Ieder begeleidingstraject zal op een coachende wijze worden vormgegeven vanuit een psycho- energetische achtergrond. Het baseert zich op de kennis en studie van intuïtieve, energetische en spirituele ontwikkeling. Dit in combinatie met counseling en methodieken zoals:

  • Het waarnemen, lezen en harmoniseren van het energieveld, de aura en chakra's.
  • Adem- en ontspanningstechnieken.
  • Droomverklaring, de betekenis van dromen.
  • Tekenen, de beeldtaal van het onbewuste.
  • Toegepaste imaginatie (T.I) dit is een combinatie van counseling, interpretatie van beelden en zintuigelijke reacties.
  • Ondersteunende gespreksbegeleiding.

Ik kan Psycho- Energetische Therapie ook aanbieden bij psychosociale klachten zoals: onverwerkte trauma’s, stress, burn out, rouwverwerking, het begeleiden van energiegevoeligheid en ondersteuning in het verhelderen van persoonlijke processen. 

Als Psycho- Energetisch Therapeut ben ik aangesloten bij beroepsorganisatie Stichting OPET onder registratienummer: 2012/082 en ZZP Nederland omtrent de
Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz), registratienummer: 11065256.